Jaki wyświetlacz biegów???

Dział poświęcony motocyklom szosowo turystycznym

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez Wesoły Dyzio » Cz maja 21, 2015 7:43 pm

Tiarus napisał(a):
Wesoły Dyzio napisał(a):
Tiarus napisał(a):niech jeszcze trochę pobłądzi...
tak ze 20-30 stron :devil:

:thumbup:


Co to za tumbsapy?!
Co to za pochwały som ?!?! :hammer:

Miało być p o s k r a m i a n i e :lol: :lol:
Coś Ci nie idzie... :pokey:

Poskramiam jak trzeba poskramiać. Na razie jesteś spokojna :smoke:
Jedź wolniej, myśl szybciej Obrazek


Obrazek
Avatar użytkownika
Wesoły Dyzio
Nightmare
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Cz sty 17, 2013 10:45 am
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Wiek: 49
Imię: Jacek
Motocykl: Honda CBF 600SA '10
W siodle: <100 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez Tiarus » Pt maja 22, 2015 6:45 am

Ja zawsze jestem spokojna... w środku w kocie :devil:

Coś Ci nie idzie :pokey: :devil:
No, ja bym polemizowała.
Ale ja w ogóle lubię polemizować...

=^◣ ◢^=
Avatar użytkownika
Tiarus
Asimi
 
Posty: 8530
Dołączył(a): Wt maja 22, 2012 8:29 pm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez Glub » Pt maja 22, 2015 8:24 am

Zacznij go poskramiać jako kot dominatrix:-P
Obrazek
Avatar użytkownika
Glub
Nightmare
 
Posty: 6458
Dołączył(a): So sie 04, 2012 2:08 pm
Lokalizacja: Nowodwory
Wiek: 39
Imię: Mikołaj
Motocykl: NC700XD 2012
W siodle: 100-200 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez Turos » Pt maja 22, 2015 9:42 am

A tak serio, to nie lepiej kupić sobie coś inne zamiast wyświetlacza? :) Po pierwszym sezonie widziałem po prędkości i obrotach który to bieg :) Jak VIP "nie szedł" to za wysoki , a jak robiło "utu ututuutut" to za niski :P
...be brave like those Soldiers who die in a battle...
Avatar użytkownika
Turos
Nightmare
 
Posty: 6297
Dołączył(a): Pn lip 09, 2012 7:26 am
Lokalizacja: Otwock koło WWA
Wiek: 29
Imię: Robert
Motocykl: FZ6 Fazer
W siodle: <100 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez Wesoły Dyzio » Pt maja 22, 2015 10:56 am

turos napisał(a):A tak serio, to nie lepiej kupić sobie coś inne zamiast wyświetlacza? :) Po pierwszym sezonie widziałem po prędkości i obrotach który to bieg :) Jak VIP "nie szedł" to za wysoki , a jak robiło "utu ututuutut" to za niski :P

Turos, ty lubisz tak, a inni na odwrót. ja też mam wyświetlacz i uważam to za fantastyczną rzecz.
Jedź wolniej, myśl szybciej Obrazek


Obrazek
Avatar użytkownika
Wesoły Dyzio
Nightmare
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Cz sty 17, 2013 10:45 am
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Wiek: 49
Imię: Jacek
Motocykl: Honda CBF 600SA '10
W siodle: <100 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez kompresja » Pt maja 22, 2015 11:10 am

turos napisał(a):A tak serio, to nie lepiej kupić sobie coś inne zamiast wyświetlacza? :) Po pierwszym sezonie widziałem po prędkości i obrotach który to bieg :) Jak VIP "nie szedł" to za wysoki , a jak robiło "utu ututuutut" to za niski :P


Za późno - kobyłka u płotu - a poza tym to jednak fajny i czasami przydatny bajer :smile:
Pan pozwoly ... jestem z Woly.
Avatar użytkownika
kompresja
Użytkownik
 
Posty: 59
Dołączył(a): Śr wrz 10, 2014 2:46 pm
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Rafał
Motocykl: Honda cbf500
W siodle: <100 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez kompresja » Cz maja 28, 2015 5:52 pm

a coś o tych kabelkach ??? :crybaby:
Pan pozwoly ... jestem z Woly.
Avatar użytkownika
kompresja
Użytkownik
 
Posty: 59
Dołączył(a): Śr wrz 10, 2014 2:46 pm
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Rafał
Motocykl: Honda cbf500
W siodle: <100 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez jawor13 » N mar 19, 2017 6:38 pm

Odkopuję temat :drool:
Z powodu iż czasami zdarzało mi się szukać biegu 7 zacząłem się zastanawiać nad wyświetlaczem biegów. Problem polegał na tym iż nie chciałem dokładać na zewnątrz żadnych bajerów. Znalazłem film na YT jak koleś wkomponował wyświetlacz w zegary CBF. No i zaczęło się kombinowanie. Kupiłem GPT gi1001. Rozkręciłem go i na pierwszy ogień poszedł wyświetlacz siedmiosegmentowy. Wylutowanie i przylutowanie na tasiemce. Rozebranie zegarów i wycięcie otworu pod wyświetlacz. Zamocowanie wyświetlacza i wlutowanie przewodów +12V, masa, przewód od obrotów, przewód od prędkości. Zauważyłem że jak się zwalnia i jedzie na luzie bardzo już wolno to lubi wyświetlać biegi 2,3. Winą pewnie jest to, że akurat ten model nie ma wejścia sygnału od luzu. Jednak to nie jest problem. Ogólnie chodzi bardzo szybko i bardzo fajnie komponuje się z moim podświetleniem :clap: .
Avatar użytkownika
jawor13
Użytkownik
 
Posty: 161
Dołączył(a): Pn wrz 16, 2013 7:53 pm
Lokalizacja: Toruń
Wiek: 38
Imię: Łukasz
Motocykl: CBF 1000A '06
W siodle: <100 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez zbyhu » Wt mar 21, 2017 1:40 pm

Bardzo fajnie to wygląda.
Zrób tutorial jak taki efekt osiągnąć :)
Obrazek
Avatar użytkownika
zbyhu
Nightmare
 
Posty: 5422
Dołączył(a): Pt wrz 03, 2010 6:14 pm
Lokalizacja: Rybnik
Wiek: 33
Motocykl: CBF 1000 '06
W siodle: 100-200 kkm

Re: Jaki wyświetlacz biegów???

Postprzez Wesoły Dyzio » Cz mar 23, 2017 8:17 am

Fakt, b. fajnie to wygląda. Chyba już wiem, co będę robić w następną zimę :biggrin:
Jedź wolniej, myśl szybciej Obrazek


Obrazek
Avatar użytkownika
Wesoły Dyzio
Nightmare
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Cz sty 17, 2013 10:45 am
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Wiek: 49
Imię: Jacek
Motocykl: Honda CBF 600SA '10
W siodle: <100 kkm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szosowo - turystyczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości