Yanosik?

Kaski, kombinezony, kurtki, spodnie, buty, rękawice, ochraniacze i buzery, bluzy, bielizna termoaktywna, dodatki do odzieży, kamery, interkomy i bluetooth.
Regulamin działu W tym dziale utrzymujemy porządek. Trzymamy się tematu w wypowiedziach! Wszystkie posty nie na temat będą usuwane.

Re: Yanosik?

Postprzez nocny » Pt cze 12, 2015 6:36 am

Używam Janosika na motocyklu. Jednak warunkiem jest aby mieć interkom. W zasadzie polegam podczas jazdy tylko na komunikatach głosowych. Nie mam czasu zerknąć na ekran. Aha tel. sony m2 nie podaję mi komunikatów przez BT, natomiast działa to w samsungu s4. Generalnie zauważyłem że Yanosik ma niedopracowaną opcję działania przez BT również w aucie
Pozdrawiam
Marcin Jan

mistrz prostej spod świateł
Avatar użytkownika
nocny
Maniak
 
Posty: 1041
Dołączył(a): Śr lis 28, 2012 12:51 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska
Wiek: 41
Imię: Marcin
Motocykl: CBF 1000 SC64
W siodle: <100 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez Glub » Pt cze 12, 2015 9:52 am

nocny napisał(a):Używam Janosika na motocyklu. Jednak warunkiem jest aby mieć interkom. W zasadzie polegam podczas jazdy tylko na komunikatach głosowych. Nie mam czasu zerknąć na ekran. Aha tel. sony m2 nie podaję mi komunikatów przez BT, natomiast działa to w samsungu s4. Generalnie zauważyłem że Yanosik ma niedopracowaną opcję działania przez BT również w aucie



w opcjach yanosika trzeba właczyć by odtwarzal dzwieki do BT... długo im zajeło by yanosika wyposażyć w umiejetność dzialania na starszych protokolach BT
Obrazek
Avatar użytkownika
Glub
Nightmare
 
Posty: 6897
Dołączył(a): So sie 04, 2012 2:08 pm
Lokalizacja: Nowodwory
Wiek: 40
Imię: Mikołaj
Motocykl: NC700XD 2012
W siodle: 100-200 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez rupert » Pt cze 12, 2015 10:59 am

nocny napisał(a):Używam Janosika na motocyklu. Jednak warunkiem jest aby mieć interkom.

Można użyć słuchawek. Lub zerkać na ekran, komunikaty pojawiają się z wyprzedzeniem 5km.

Nie polegam jedynie na głosowych bo są miejsca, gdzie powiadomienia pojawiają się 200m przed fotopstrykiem (np w miejscowości Suchorze).
I reject your reality and substitute my own
Obrazek
Avatar użytkownika
rupert
Nightmare
 
Posty: 7939
Dołączył(a): So lis 27, 2010 11:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 41
Imię: Robert
Motocykl: nie mam już CBFy

Re: Yanosik?

Postprzez nocny » Pn cze 15, 2015 5:48 am

@MrGlub
Wiem, ale po prostu nie działa i już. Tak samo w aucie, jakbym nie ustawial opcji w samochodowym BT i tak yanosik nie działa.
Pozdrawiam
Marcin Jan

mistrz prostej spod świateł
Avatar użytkownika
nocny
Maniak
 
Posty: 1041
Dołączył(a): Śr lis 28, 2012 12:51 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska
Wiek: 41
Imię: Marcin
Motocykl: CBF 1000 SC64
W siodle: <100 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez Kotin » Pn cze 15, 2015 8:40 am

Ja używam telefonu połączonego ze słuchawkami BT jako nawigacji.
Ostatnio włączyłem Yanosika, który sam spytał, czy ma automatycznie uruchamiać się z tym zestawem :)
Patrz gdzie jedziesz, bo pojedziesz gdzie patrzysz!
Avatar użytkownika
Kotin
Maniak
 
Posty: 1972
Dołączył(a): Pn mar 25, 2013 5:58 pm
Lokalizacja: Grodzisk Maz., Warszawa
Wiek: 50
Imię: Darek
Motocykl: Honda CBF 1000 '09
W siodle: 100-200 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez Glub » Pn cze 15, 2015 8:50 am

To moze masz niekompatybilne urzadzemia... Sprawdz instrukcję. Np telefonu z bt3nie sparujezz z urzadzeniem bt4
Obrazek
Avatar użytkownika
Glub
Nightmare
 
Posty: 6897
Dołączył(a): So sie 04, 2012 2:08 pm
Lokalizacja: Nowodwory
Wiek: 40
Imię: Mikołaj
Motocykl: NC700XD 2012
W siodle: 100-200 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez nocny » Pn cze 15, 2015 5:01 pm

MrGlub napisał(a):To moze masz niekompatybilne urzadzemia... Sprawdz instrukcję. Np telefonu z bt3nie sparujezz z urzadzeniem bt4


być może aczkolwiek nie działa tylko yanosik. Reszta śmiga jak trzeba. Podobnie mam z zestawem na motocykl tj interkom Sena mh5 działa poprawnie zarówno z S4 mini jak i Sony M2 ale yanosik działa (podaje komunikaty przez BT) tylko z samsungiem.
Pozdrawiam
Marcin Jan

mistrz prostej spod świateł
Avatar użytkownika
nocny
Maniak
 
Posty: 1041
Dołączył(a): Śr lis 28, 2012 12:51 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska
Wiek: 41
Imię: Marcin
Motocykl: CBF 1000 SC64
W siodle: <100 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez Glub » Pn cze 15, 2015 8:30 pm

Sprawdz w tym droidowym yanosiku na ktory kanal dzwieku wysyłasz komunikaty. Strasznie to powalone.
Edit: a moze to sony ma cos powalone w profilach blutfu? Ja niestety zauwazylem ze sony strasznie kaszani androida...
Obrazek
Avatar użytkownika
Glub
Nightmare
 
Posty: 6897
Dołączył(a): So sie 04, 2012 2:08 pm
Lokalizacja: Nowodwory
Wiek: 40
Imię: Mikołaj
Motocykl: NC700XD 2012
W siodle: 100-200 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez dzik » Wt cze 16, 2015 6:20 am

Yanosik ostatnio został wyposażony w fajną opcję, mianowicie sam się uruchamia po podłączeniu pod konkretny zestaw bt.
I tak nie potrzeba klikania, tel do kufra i fruuu.
I co chwilę 'kontrola prędkości 700 metrów' 'wypadek' 'zagrożenie' 'motocykl' etc.
Radia się słuchać w mieście nie da ;-)
Jedź szybko tam gdzie wolno.
Avatar użytkownika
dzik
Fanatyk
 
Posty: 3659
Dołączył(a): Pn lip 30, 2012 5:26 pm
Lokalizacja: Wuwua
Wiek: 37
Motocykl: CBF1125
W siodle: 100-200 kkm

Re: Yanosik?

Postprzez Kotin » Wt cze 16, 2015 6:48 am

Dokładnie tak to wygląda u mnie z reakcją na BT :)
Mam co prawda uchwyt na telefon i widzę ekran, ale w rękawicach ekran nie zareaguje,
więc niewielka różnica czy on tu, czy kufrze.

Ale jako nawigacja Yanosik czasem pieprzy takie głupoty, że szok :eek:
Patrz gdzie jedziesz, bo pojedziesz gdzie patrzysz!
Avatar użytkownika
Kotin
Maniak
 
Posty: 1972
Dołączył(a): Pn mar 25, 2013 5:58 pm
Lokalizacja: Grodzisk Maz., Warszawa
Wiek: 50
Imię: Darek
Motocykl: Honda CBF 1000 '09
W siodle: 100-200 kkm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dla motocyklisty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość