Miałem ten model tłumika w cbf 600 i postanowiłem zamontować taki w litrze. Niestety nowsza wersja tego modelu nie posiada aluminiowej końcówki tylko z tworzywa więc miałem pewne obawy co do trwałości. Reszta jest jak najbardziej ok. Wszystko pasuje bez problemu, w zestawie są potrzebne akcesoria. Brak natomiast świadectwa homologacji, w poprzednim była dołączona do zestawu. Na tłumiku brak tez bić ze znakiem E.
Dźwięk bez dB killera jest mocny, basowy z pomrukiem na przejściu z niskich obrotów do ok 3000, potem chrapliwie rośnie by przy max obrotach wywołać ogazm
Jest głośno ale nie natarczywie jak w przypadku pełnego przelotu. W czasie jazdy z dużymi prędkościami hałas tłumika nie przeszkadza. Po montażu pojechałem na myjnię i w celach testowych na obwodnicę. Wzrostu mocy nie odczułem ale nie było też okazji by dłużej po testować. Może w weekend.
Porównując dźwięk 600 i litra na takim samym modelu tłumika - litr jest wyraźnie głośniejszy, bardziej chrapliwy z większym basem przy niskich obrotach. 600 była bardziej mecząca w czasie jazdy na wysokich obrotach.
Czas oczekiwania na przesyłkę po złożeniu zamówienia 2 tygodnie bo ściągają tłumik z Hiszpanii.