Turos napisał(a):A jak moto leciwe i już trochę porysowane to jakoś łatwiej się złożyć, bo jakby mniej go szkoda
Mi to mnie bardziej szkoda niż moto bo to rzecz nabyta
ważne aby zdrowie zawsze było to i na nowe moto można zarobić
-patrick- napisał(a):wystraszyŁAŚ
Tiarus to kotełka
Sry.
Tiarus napisał(a):Kolego, zupełnie nie chciałam straszyć - raczej przekonać, że do Ty decydujesz co kupić (a nie koledzy i koleżanki z forum), bo to Ty będziesz jeździć i to Ty znasz najlepiej swój charakter, styl jazdy itd.
Ja wiem, że nikt za mnie nie decyduje, po prostu chcę poznać zdanie szerszego grona forumowiczów co myślą o moich typach. Podobno różne maszyny inaczej oddają moc i jedne są bardziej a inne mniej polecane dla początkujących. Akurat ta cbr650f to dość młody motocykl i nie ma o niej jeszcze dużo opinii, zdaniem jednej z recenzji z YT jest odpowiedni na pierwsze moto i szukam potwierdzenia tej opinii u innych.
zbyhu napisał(a):Osobiście zawsze ludziom doradzałem przejście rocznego przedszkola z czymś tanim w granicach 50KM i 500ccm. Taka CBF500, czy CB500. Taniego nie szkoda, gleby mogą się zdarzyć, a wartości też już bardzo nie traci.
Nauka na mniejszej pojemności i mocy też szybciej idzie...
Tu widzę, że ostro w plastiki ciśniesz. A może się okazać, że są dla Ciebie niewygodne i skończysz na turystyku
.
Czy ktoś może jeździł jakimś nowym moto o mocy około 80KM i staszym CB500 i ma jakieś porównanie? Z tego co wyczytałem to te nowe sprzęty mają już komputerowo dozowane mieszanki paliwowo-powietrzne, widziałem nawet sprzęty, w których można ustawiać mapy silnika od takiej spokojnej po "ile fabryka dała". Stąd właśnie moje pytania czy oby na pewno takie nowsze moto 80 kucy nie jest "łatwiejsze" w prowadzeniu od starych 50 kucy.
Natomiast odnośnie plastików to właśnie nie cisnę w typowe sporty i podobno CBR650f to taki bardziej turystyk niż rasowy sport. Zależy mi na wygodnej pozycji i aby można było się nim nad morze przejechać (mam 100km). Natomiast plastik przemawia do mnie tym, że podobno z owiewkami lepiej się jeździ po autostradach no i pasują ciuchy typu kombi, które pewnie są bezpieczniejsze od innych. Z wyglądu fajna Yamaha MT07, czy KTM690 - takie moto też mi się podoba, tylko podobno przy 140km/h już nie jest za fajnie.