Witam. Walczę z obrotomierzem w swojej hondzie. Na początku nie działał w ogóle. Wyjąłem zegary i okazało się, że układ MLX10407 strasznie się grzeje. Jest to układ odpowiedzialny za sterowanie zegarami. Zamówiłem nowy z Chin, wymieniłem i jakiś czas działało. Po kilku kilometrach obrotomierz zaczął głupieć, teraz znów nie działa. Raz na jakiś czas łapnie i zaczyna pracować normalnie a później wskazówkę zaczyna ciągnąć w dół.
Wyczytałem w serwisówce, że aby obrotomierz działał poprawnie to trzeba zmierzyć peak voltage adapterem przewód żółto/zielony i zielono/czarny. Tak więc skonstruowałem swój peak voltage adapter, gdzieś w internecie jest schemat. Kondensator,rezystor i dioda. Powinno pokazywać minimum 10.5VDC, pokazuje troszkę ponad 13 więc jest ok.
Dodam, że prędkościomierz i wskaźnik temperatury działają normalnie w obydwu przypadkach - na starym grzejącym się MLXie i na nowym.
Motor pali od strzała, nie ma z nim żadnych problemów prócz właśnie tego przeklętego obrotomierza.
Wyjąłem całą wiązkę elektryczną, zaraz idę ja sprawdzić.
Z którego czujnika ECM bierze informacje o obrotach? I gdzie się ten czujnik znajduje?