Zatyczki do uszu AD 2024/2025

Kaski, kombinezony, kurtki, spodnie, buty, rękawice, ochraniacze i buzery, bluzy, bielizna termoaktywna, dodatki do odzieży, kamery, interkomy i bluetooth.
Regulamin działu W tym dziale utrzymujemy porządek. Trzymamy się tematu w wypowiedziach! Wszystkie posty nie na temat będą usuwane.

Zatyczki do uszu AD 2024/2025

Postprzez PeterS » Wt mar 11, 2025 8:34 am

Hi, czy Waszym zdaniem w tym asortymencie pojawiło się ostatnio coś ciekawego? Może jakieś zatyczki, które zmiażdżyły konkurencję?
Od jakiegoś czasu używam zwyklych gumowych "choinek" z budowlanego, z obciętymi końcówkami żeby nie przenosiły drgań z kasku. Jeśli chodzi o wyciszenie to jest nieźle (rozmawialiśmy z kumplami na postoju, w kaskach i ja byłem wykluczony), ale są dość twarde i trochę w tym bolą uszy. No i zawsze mogłoby być jeszcze ciszej w trakcie jazdy.
Proszę nie piszcie o Alpine Motosafe - uslyszysz-karetkę czy tp., bo te znam dość dobrze i nie o to mi chodzi. Tylko o maksymalne wyciszenie (wszystkich poza radiem w sluchawkach kasku) dźwięków. Gąbki są jednorazowe i wymagają czasu na założenie, plastelinowe wypadają z ucha, indywidualnie formowane są gut ale gdzieś zgubiłem i szkoda mi bulić kasy na kolejne.
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Re: Zatyczki do uszu AD 2024/2025

Postprzez adamlca » Wt mar 11, 2025 1:33 pm

Wiele nie wniose.Tyle ze zaczynalem od gabek i na gabkach skonczylem.Kazde jakie by nie byly zgubie.Predzej czy pozniej.W koncu za kilkanscie zl kupilem opakowanie 250sztuk gabkowych i po dwoch latach jeszcze mam ich klikadziesiat.Przynajmniej nie wkurwiam sie ani nie zal jak posieje.
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
adamlca
Maniak

Imię: adam
Motocykl: XL750 Transalp
W siodle: <100 kkm

Postprzez PeterS » Pt mar 14, 2025 5:52 am

Póki co zakupiłem Loop quiet. W Motobandzie wypowiadali się o tym dość pozytywnie. Ale też oni w moich oczach już dawno stracili wiarygodność, bo po testach okazuje sie, że akurat tym czymś handlują.
Pytanie czy handlują bo jest tak dobre czy jest tak dobre bo tym handlują xcrazy
Ptak czy psiak, wkrótce testy :clap:
PeterS
Fanatyk

Postprzez Turos » Pt mar 14, 2025 11:31 am

PeterS napisał(a):Póki co zakupiłem Loop quiet. W Motobandzie wypowiadali się o tym dość pozytywnie. Ale też oni w moich oczach już dawno stracili wiarygodność, bo po testach okazuje sie, że akurat tym czymś handlują.
Pytanie czy handlują bo jest tak dobre czy jest tak dobre bo tym handlują xcrazy

raczej, bo jest dobra marża na tym :P
...be brave like those Soldiers who die in a battle...
Turos
Nightmare

Imię: Robert
Motocykl: FZ6 Fazer
W siodle: <100 kkm

Postprzez Bloodhound » So mar 15, 2025 10:32 pm

PeterS napisał(a):Póki co zakupiłem Loop quiet. W Motobandzie wypowiadali się o tym dość pozytywnie. Ale też oni w moich oczach już dawno stracili wiarygodność, bo po testach okazuje sie, że akurat tym czymś handlują.

U mnie się nie sprawdziły, bo w większości przypadków po założeniu kasku się luzowały w uszach, ale to może kwestia mojej fizjonomii.
W każdym razie wróciłem do Alpine.
If it has pistons or tits, it must be expensive.
Bloodhound
Miłośnik

Imię: Jacek
Motocykl: NC/KTM

Postprzez raphi » N mar 16, 2025 8:48 pm

Filozoficzna uwaga generalna. Od lat już nie spotkałem się ze zjawiskiem aby sprzedawca polecał to co dobre dla klienta nie polecając tego co dobre dla sprzedawcy. Czasami po prostu jedno i drugie się przypadkiem złoży. Sklepy są od zarabiania kasy, sprzedawcy od wciskania towaru. Klient i jego potrzeby to kolejnorzędna sprawa. Jeżeli klient coś chce a my tego nie mamy to zadanie sprzedawcy polega na zmianie potrzeby klienta. I to jeszcze nie jest takie złe. Ale najcichsze zatyczki, aby były promowane, muszą być jednocześnie na najwyższej marży. I to już jest złe. Koniec filozofii. Nie ufam sprzedawcom. Nie ufam ludziom. Nie ufam nikomu. Tylko sobie ufam. Uf uf.
...ale co ja tam wiem.
raphi
Nightmare

Imię: Rafał
Motocykl: Triumph Tiger 900 GT
W siodle: >300 kkm

Postprzez maćko » Pn mar 17, 2025 7:00 pm

raphi napisał(a):Filozoficzna uwaga generalna. Od lat już nie spotkałem się ze zjawiskiem aby sprzedawca polecał to co dobre dla klienta nie polecając tego co dobre dla sprzedawcy. Czasami po prostu jedno i drugie się przypadkiem złoży. Sklepy są od zarabiania kasy, sprzedawcy od wciskania towaru. Klient i jego potrzeby to kolejnorzędna sprawa. Jeżeli klient coś chce a my tego nie mamy to zadanie sprzedawcy polega na zmianie potrzeby klienta. I to jeszcze nie jest takie złe. Ale najcichsze zatyczki, aby były promowane, muszą być jednocześnie na najwyższej marży. I to już jest złe. Koniec filozofii. Nie ufam sprzedawcom. Nie ufam ludziom. Nie ufam nikomu. Tylko sobie ufam. Uf uf.

Byś musiał widzieć jak wkur...li się jak czwarty raz przyjechałem buty przymierzać i za każdym razem próbowali mi wcisnąć coś, czego nie chciałem a jak mi się jakieś spodobały to akurat rozmiaru nie mieli :)
Romet Pony (motorynka), MZ ETZ 250, Honda XL 125 Varadero, HONDA CBF 500+, Yamaha MT03 660 ccm + Triumph Tiger Sport 660
maćko
Miłośnik

Motocykl: MT 03 + TTS 660

Postprzez PeterS » Wt mar 18, 2025 8:44 am

raphi napisał(a):Filozoficzna uwaga generalna. Od lat już nie spotkałem się ze zjawiskiem aby sprzedawca polecał to co dobre dla klienta nie polecając tego co dobre dla sprzedawcy. Czasami po prostu jedno i drugie się przypadkiem złoży. Sklepy są od zarabiania kasy, sprzedawcy od wciskania towaru. Klient i jego potrzeby to kolejnorzędna sprawa. Jeżeli klient coś chce a my tego nie mamy to zadanie sprzedawcy polega na zmianie potrzeby klienta. I to jeszcze nie jest takie złe. Ale najcichsze zatyczki, aby były promowane, muszą być jednocześnie na najwyższej marży. I to już jest złe. Koniec filozofii. Nie ufam sprzedawcom. Nie ufam ludziom. Nie ufam nikomu. Tylko sobie ufam. Uf uf.

Prawda. Doradca klienta - przecież to, kjm, śmieszne.
Ja to jeszcze widzę z innej strony. Jeśli ktoś (przeważnie w Internecie) cyklicznie o czymś opowiada, dzieli sie przemyśleniami, przedstawia czy tp. to już wiem dokąd zmierza gadka wujka Włodzimierza. Niedlugo pozniej bedzie ci sie starał wcisnąć swoją książkę o tym albo płatną aplikację, szkolenie czy "autorski" program wycieczki.
PeterS
Fanatyk

Postprzez PeterS » Wt mar 18, 2025 8:48 am

Bloodhound napisał(a):U mnie się nie sprawdziły, bo w większości przypadków po założeniu kasku się luzowały w uszach, ale to może kwestia mojej fizjonomii.
W każdym razie wróciłem do Alpine.

W sumie wchodzą płycej niż Alpine Safe (1 "grzybek", a nie 2) i do tego nie są wciskane tym patykiem. Zobaczymy
PeterS
Fanatyk

Postprzez raphi » Wt mar 18, 2025 3:05 pm

Ja je wciskam bez patyka bo patyk zaginął.
...ale co ja tam wiem.
raphi
Nightmare

Imię: Rafał
Motocykl: Triumph Tiger 900 GT
W siodle: >300 kkm

Następna strona

Powrót do Dla motocyklisty