Interkomy firmowe vs chińczyki

Kaski, kombinezony, kurtki, spodnie, buty, rękawice, ochraniacze i buzery, bluzy, bielizna termoaktywna, dodatki do odzieży, kamery, interkomy i bluetooth.
Regulamin działu W tym dziale utrzymujemy porządek. Trzymamy się tematu w wypowiedziach! Wszystkie posty nie na temat będą usuwane.

Re: Interkomy firmowe vs chińczyki

Postprzez PeterS » Pt kwi 18, 2025 6:26 am

Fakt, bateria jest mega mocna.
Podejrzewam, że duży tu wpływ miała sama trasa - hajłej i Bieszczady :wacko: Ale też carplay mieszał - nie pozwolił interkomowi ciągnąć dźwięku z telefonu, a radio z telefuna z reguły dość stabilnie (przy innym interkomie) działało. Z kolei chińskiego carplaya raczej się nie będę pozbywał - widziałem jakie katusze przeżywa (wibracje) i nic mu się nie stało. Niby są uchwyty antywibracyjne na telefon ale nie chcę ryzykować utraty następnego. Btw. jeśli macie telefon w kieszeni i ladujecie go z gniazda zapalniczki - przemyślcie jak będzie szedł kabel. Ja mam zwykle gniazdo "na zapalniczkę" i pęd powietrza wyrwał wtyczkę, która poleciała, urywając kabel przy wtyku do telefonu. Ma szczescie to nie uszkodziło gniazda ładowania telefonu
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Re: Interkomy firmowe vs chińczyki

Postprzez PeterS » N kwi 20, 2025 4:42 pm

W końcu sparowałem Senę z carplayem. Ze strony carplaya było to proste, trudniejsze ze strony interkomu (skomplikowana sekwencja klików i pików). Teraz dźwięk idzie z telefonu do interkomu przez carplay - jest zdecydowanie gorszy, porównywalny z poprzednim ejasem V6 – czyli takise. Myślę że docelowo- jeżeli będę chciał posłuchać muzyki w dobrej jakości – założę dodatkowy wyłącznik carplaya i będę jechał na komendy głosowe nawigacji z telefonu.
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Poprzednia strona

Powrót do Dla motocyklisty