Ochraniacze przeciwdeszczowe na rękawice?

Kaski, kombinezony, kurtki, spodnie, buty, rękawice, ochraniacze i buzery, bluzy, bielizna termoaktywna, dodatki do odzieży, kamery, interkomy i bluetooth.
Regulamin działu W tym dziale utrzymujemy porządek. Trzymamy się tematu w wypowiedziach! Wszystkie posty nie na temat będą usuwane.

Re: Ochraniacze przeciwdeszczowe na rękawice?

Postprzez PeterS » Pn paź 27, 2025 6:23 pm

Jeśli już sobie dywagujemy co jest lepsze od CB1000gt - którego, nota bene, nikt z nas nie widział w realu, a wiedza pochodzi z yt- to jeszcze lepsze i bardziej wypasione pewnie jest BMW s1000xr. Tyle, że właśnie - CCC. Chąda może nie być tak napakowana elektroniką, mieć trochę mniej KM (nie oszukujmy się, te "u góry" bardzo mało komu są potrzebne) ale przy ogólnych założeniach mocy, prowadzenia i pozycji za sterem będzie cenowo bardziej osiągalna.
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Postprzez PeterS » Wt lis 04, 2025 7:34 pm

goramo napisał(a):
PeterS napisał(a):Gx wygląda bardziej wypaśnie - od razu rzuca się w oczy większa owiewka. Natomiast kiedyś macałem w salonie (nie było czasu się przejechać) i wykonanie wydało mi się ogólnie takiese - trzeszczące plastiki i chamskie spawy. Inna rzecz, że moje serce zostało gdzieś tam z Hondą, a ta jest zbudowana na klockach Horneta, które znałem i ceniłem (fakt - 600ccm).

GSX ma kawał solidnej ramy, solidny bananowy wahacz, dokręcany subrame, elektronicznie regulowany zawias, heble Brembo.
CB przy tym wygląda cienko jak barszcz. Jak tajwański piździk.
Wygląda do tego tak, że chyba tylko matka mogłaby go pokochać :bag:

Nowy litrowy Hornet też nie zachwyca. :dusgust:

Tu wychodzi, że aż tak beznadziejnie nie będzie:

https://www.motorcyclenews.com/news/new ... -cb1000gt/
- chociaż tanio też chyba nie.
Na którejś prezentacji wychodzi, że pozycja będzie podobnie chujowa jak w Tracerze9 - klatą prosto, nogi dość mocno zgięte. No ale nie ma co dywagować w teorii, sie zobaczy sie
PeterS
Fanatyk

Postprzez PeterS » Pt lis 14, 2025 5:11 pm

maćko napisał(a):
PeterS napisał(a):
maćko napisał(a):Ja od jakiegoś czasu używam RICHA ICE POLAR GORE-TEX i dla mnie rewelka - jeszcze mi nie przemokły a już parę razy miały okazję być testowane. Polecił mi je Piniu74ze szkoły jazdy. Jedyne co to to chwyt kierownicy nie jest taki precyzyjny jak w typowych letnich.

Ile w nich jechałeś - i w jakiej temp i jakim deszczu?

Z takich dłuższych przelotów w deszczu - około 1,5 h - normalny deszcz, w którym da się normalnie jechać, a temperatury około 8-10 st. i po około 15-20 km końcówki palców lekko się wychładzają ale bez dyskomfortu

Jest aktualnie promka na te Rysie więc postanowiłem zainwestować :smile:
PeterS
Fanatyk

Poprzednia strona

Powrót do Dla motocyklisty