Android car play - ktokolwiek widział, ktokolwiek ma

Szyby, wydechy, kanapy, klocki hamulcowe, opony, torby, sakwy, tankbagi, kufry, stelaże, akcesoria elektroniczne (podgrzewane manetki, gpsy, wyświetlacze biegów, woltomierze, termometry), itp.
Regulamin działu W tym dziale utrzymujemy porządek. Trzymamy się tematu w wypowiedziach! Wszystkie posty nie na temat będą usuwane.

Postprzez PeterS » Śr kwi 02, 2025 8:17 am

Hi,
jakoś do tej pory nie przemawiał do mnie taki telewizorek na kierownicę, bardziej się kojarząc z gadżeciarstwem.
Jednak okazało się, że mój mocowany do motocykla telefon nie jest prawdziwym motocyklistą - przy szybkim przelocie hajłejem dostał trzęsawki, a później zaczął fixować :wacko: - i to już chyba będzie jego koniec. Przy mniejszych prędkościach występują drgania o mniejszej amplitudzie - ale docelowo mogą doprowadzić do tego samego.
Więc telefun - do kieszeni.
Czy ktoś z Was używa takiego car playa? Jak to się spisuje? Chodzi mi raczej o coś budżetowego - bez kamer czy netflixa
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Re: Android car play - ktokolwiek widział, ktokolwiek ma

Postprzez -patrick- » Śr kwi 02, 2025 8:34 am

poszukaj w moim wątku o KTM.
posiadam, jestem zadowolony. dałem ok 300-400pln, nie pamiętam dokładnie.
-patrick-
Nightmare

Imię: Patryk
Motocykl: KTM 1290 SAT
W siodle: <100 kkm

Postprzez raphi » N kwi 06, 2025 7:38 am

Trzymanie telefonu w kieszeni ma jeszcze jedną ogromną zaletę o której nikt nigdy nie wspomina więc Raphi wspomni. Jeśli przytrafi się nam jakaś przygoda skutkująca rozdzieleniem się z motocyklem, i ten wyląduje gdzieś indziej niż my sami to z połamanymi nogami ale jednak załączoną jeszcze świadomością mamy szansę wezwać pomoc. Telefonu z kierownicy możemy nie odnaleźć wraz z całą resztą motocykla. Uświadomiłem sobie jak bardzo w dupie może być człowiek gdy zgubiłem swojego P30Pro na S8 gdzieś w Polsce. W jednej chwili straciłem wszystkie numery telefonów - żadnego nie mam w głowie, kartę płatniczą - nie miałem portfela z gotówką i kartami, nawigację - nie miałem pojęcia jak dojechać do celu. Ustawiłem punkt na mapie gdzieś 500 km od domu i podążałem jak małpa za kropką. Ani dać znać, ani zatankować, ani trafić do celu. A w przypadku dzwona odejść w mękach gdzieś w krzakach.
...ale co ja tam wiem.
raphi
Nightmare

Imię: Rafał
Motocykl: Triumph Tiger 900 GT
W siodle: >300 kkm

Postprzez PeterS » N kwi 06, 2025 7:46 pm

Pamiętam Raphi te Twoje przygody. Prawie jak szukanie igły w stogu siana.
Miałem też z tytułu głowy tą właśnie sytuację, że można polecieć w inną stronę niż moto z telefonem - no i jeszcze taką, że telefon na motocyklu 3x cięższym od ciebie, więc z większą bezwładnością może się bardziej skraszować niż w kieszeni kurtki. Z tego względu nam też nawyk nie zamykania kufra na czas jazdy na klucz... No i jeszcze jazdy z otwartymi podnóżkami pasażera, no ale to już osobny temat.
Koniec końców - zamówiłem jakiś chiński telewizorek, nawet z kamerami. Powinien być na dniach, więc coś tu skrobnę jak się spisuje
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Postprzez konjo8ds » Pn kwi 07, 2025 5:15 am

Navi o którym rozmawialiśmy w zeszłym roku, w wątku wskazanym przez Patryka, nie ma już w sprzedaży.
Link kieruje do nowszej, większej navi, tego samego producenta.

https://a.aliexpress.com/_EH8RsGk
Obrazek
konjo8ds
Nightmare

Motocykl: st1050

Postprzez raphi » Wt kwi 08, 2025 7:56 pm

Wygląda fajnie! Może i ja sobie kupię…
...ale co ja tam wiem.
raphi
Nightmare

Imię: Rafał