Cześć,
Nadszedł ten czas, gdzie z bólem serca wystawiam moto na sprzedaż.... Z sentymentu do forum wrzucam najpierw tu ogłoszenie.
Motocykl zakupiłem w 2013r od prywatnego właściciela z Polski. Jestem drugim właścicielem w PL. Motocykl pochodził z importu -wg informacji z systemu rządowego nie były rejestrowane żadne szkody za granicą.
Prawdopodobnie Honda była po jakimś drobnym szlifie, ponieważ bak był malowany.
Motocykl w moich rękach jest od 11 lat, gdzie przejechałem nim niecałe 10tys km (aktualny przebieg: 47463km).
Po zakupie motocykla na dzień dobry zostało wymienione:
- kompletne sprzęgło z linką
- wymiana zestawu napędowego
- wymiana łożyska główki ramy (wymienione łożysko było fabryczne, co wskazuje na prawdziwy przebieg)
- wymiana łożyska tył + uszczelniacze
Na moto miałem jedną niegroźną wywrotkę, w sumie po tym zostało naprawione:
- wymiana rury nośnej zawieszenia przód
- wymiana uszczelniaczy oleju przód
Kolejne lata to eksploatacja, wymiana klocków, olejów i filtrów. Olej i filtr oleju były wymieniane co roku, łańcuch smarowany co 300km,
Olej MOTUL 5100 10W40.
Przez te 11 lat nie nakręciłem za wiele kilometrów, z każdym rokiem coraz mniej (obowiązki, dzieci....) Można sprawdzić historię. Jednego roku
pojechałem tylko na przegląd techniczny
Honda sprawowała się wzorowo, nigdy mnie nie zawiodła. Moim zdaniem to bardzo udany motocykl. Idealny dla osoby rozpoczynającej przygodę z motocyklem. Z mojej strony nigdy nie było palenia gumy czy stawania na kole, ponieważ nie jestem typem, który szuka mocnych wrażeń. Chciałem mieć motocykl sprawdzony, pewny i na lata.
Dodatkowo motocykl wyposażony w pojemny kufer Givi, podgrzewane manetki Oxford (sterownik wymieniony, z płynną regulacją), szyba wysoka Puig 4620H (aktualnie zdjęta), uchwyt do telefonu z gniazdem USB. To wszystko bardzo przydaje się szczególnie w dalsze podróże.
Motocykl przez cały czas był garażowany. Zimę spędzał w garażu na stojaku. Odpala bez problemu, obroty nie falują, silnik pracuje poprawnie.
Technicznie nie ma się do czego przyczepić, moto jest gotowe do jazdy i przez kolejne tysiące kilometrów można się nim cieszyć bez konieczności jakichkolwiek napraw
Na nowy sezon dorzucam olej + filtr.
Do motocykla/kufra posiadam zapasową parę kluczy.
Hondę zmieniam, ponieważ mam plan na bardziej offroadową maszynę Zainteresowanych zapraszam do kontaktu i jazdy próbnej (Warszawa, Wola)
Nr telefonu: 505445151
CENA: 9500zł (do negocjacji)
vin: ZDCPC39C04F002908
nr rejstacyjny: WF3531
data pierwszej rejestracji: 24.06.2004
Data ważności polisy: 11.08.2024
Badanie techniczne ważne do 20.05.2024
Fotki i filmik można zobaczyć tu: https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link