Honda CBF1000

Tu wrzucamy oferty sprzedaży

Re: Honda CBF1000

Postprzez PeterS » Śr wrz 25, 2024 1:30 pm

adamlca napisał(a):
PeterS napisał(a):
adamlca napisał(a):Generalnie mam rozdwojenie jazni bo jezdzilem XL750,Tracerem 7 i nie bardzo mi pasuja silniki 2cylindrowe.Niemniej za tydzien ide na jazde DL800.

Z tej półki pojezdzilem trochę Tracerem 7,9, Tigerem 660 i Versysem 650. Fajnie bo są lekkie i poręczne, niefajnie bo silniki mają beznadziejne. Pierdy internetowych testerów jaki to dynamiczny jest silnik tracera 7. Eee... Najfajniejsza buda wg mnie jest w Versysie - pozycja, lekki, wygodny, miękkie siodło, płynie po nierównościach. No ale ten silnik. Najbardziej przekonujacy z nich silnik miał Tiger 660, jest moc i Nm u dołu ale wibruje jak by sie miał rozlecieć. Z żalem, ale odpuściłem sobie ten segment

A Tracer 9?
Bo na ucho to brzmi troche jak CBFa.Czasem mysle o nim w podstawie(tempomat ta podstawa ma)ale ten przeswit CBFowski(13cm)mnie zniecheca.Cena tez bo lekko go doposazywszy przekracza sie 60kola.
Z osiagami to zalezy czego sie oczekuje.Niby CBFa czasem lubie odkrecic ale...na codzien wystarczylby mi sprzet ktory sprawnie na drodze krajowej lyknie tira czy dwa,aut co jada 120 z natury juz nie wyprzedzam -taka przelotowa mi wystarcza.A do takich celow to i Tracer 7 daje rade.

Jakoś sobie nie przypadliśmy do gustu. Dość wysoki i ogólnie spory przez co średnio go widzę dla mnie do przyciskania się w korkach. Silnik to rzeczywiście diaboł i rwie do przodu jak dziki ale poniżej 80 na najwyższym biegu szarpie . to nie tak powinno być. Na siodle się zjeżdża do przodu, klatę masz w zasadzie prosto ale nogi zgięte pod takim kątem, że po godzinie już jej zaczynałem czuć
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Postprzez Nazarejski » Śr wrz 25, 2024 1:38 pm

PeterS napisał(a):Na siodle się zjeżdża do przodu, klatę masz w zasadzie prosto ale nogi zgięte pod takim kątem, że po godzinie już jej zaczynałem czuć

To zjeżdżanie jajami na bak to dość znana i wyszydzana przypadłość Tracera 9, natomiast rozwiązuje się ją adapterem za kilkadziesiąt złotych (gdzieś kiedyś widziałem) - krótka piłka.
A co do kąta: może to odczucie osobnicze, bo jeśli wierzyć cycle ergo, to kąt ugięcia kolan powinien być co najmniej znośny.
Każdy lubi inaczej...
Nazarejski
Fanatyk

Imię: Tomečeq
Motocykl: Elvira NC750X
W siodle: 200-300 kkm

Postprzez PeterS » Śr wrz 25, 2024 3:02 pm

Nazarejski napisał(a):
PeterS napisał(a):Na siodle się zjeżdża do przodu, klatę masz w zasadzie prosto ale nogi zgięte pod takim kątem, że po godzinie już jej zaczynałem czuć

To zjeżdżanie jajami na bak to dość znana i wyszydzana przypadłość Tracera 9, natomiast rozwiązuje się ją adapterem za kilkadziesiąt złotych (gdzieś kiedyś widziałem) - krótka piłka.
A co do kąta: może to odczucie osobnicze, bo jeśli wierzyć cycle ergo, to kąt ugięcia kolan powinien być co najmniej znośny.

Doszedłem do wniosku, że wygodniej jest mi na Szerszeniu (!) Może dlatego, że jest się na nim poskladanym w miarę rownomiernie na scyzoryk i cała sylwetka jest pochylona w przód - a tu jakiś taki łamaniec - pół prosto, pół w zgięciu. Plusem trejsera9 jest całkiem niezła szyba - przy 170 wzrostu jest trochę głośno ale na klacie o barach spokój. Chociaż szkoda, że jej regulacja jest symboliczna - przy +35 stopniach w ruchu miejskim można na tym urodzić kota
PeterS
Fanatyk

Motocykl: Z1000SX+ETZ 250
W siodle: 100-200 kkm

Postprzez adamlca » Śr wrz 25, 2024 10:08 pm

Nazarejski napisał(a):
adamlca napisał(a):na codzien wystarczylby mi sprzet ktory sprawnie na drodze krajowej lyknie tira czy dwa,aut co jada 120 z natury juz nie wyprzedzam -taka przelotowa mi wystarcza.A do takich celow to i Tracer 7 daje rade.

Uważaj, bo se jeszcze NCka kupisz! :lol: Podobno NCki wyciągają te 120(tak słyszałem).... xsiteful

PS jeśli z plecaczkiem, to oczywiście raczej nie polecam (ale Tracera 7 wtedy też nie).

Ja Nceka wcale nie wykluczam tylko nie mam gdzie sie przejechac.Jedyny z DCT do jazd testowych jest w Krakowie a 650km w dwie strony by pojezdzic godzine to...determinacji brak.
A nie raz czytalem ze NCek z DCT wlasnie do tych 120 zbiera sie jakby mial z 10kucy wiecej.
Przy okazji przymierzania sie do NCeka we Wroclawiu pytalem czemu Trampek nie ma DCT.Sprzedaca mowi ze pewnie przy okazji liftingu dostanie.Ale osobiscie watpie.Trampek z automatem i tempomatem bylby zbyt duza konkurencja dla AT.A tempomat akcesoryjny do Trampka jest;
www.veridiancruise.com/product/honda-xl ... KXYncmbni3
Podobnie jak i DL800
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
adamlca
Maniak

Imię: adam
Motocykl: CBF1000 A,XL750 T
W siodle: <100 kkm

Postprzez maćko » So wrz 28, 2024 7:26 pm

W Poznaniu mają parę ciekawych używek do potestowania i nowych też - gdybyś chciał to dzwoń do nich bezpośrednio ;) (w razie czego mam do nich bezpośredni kontakt)

https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... Y5LjAuMC4w

https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... g5LjAuMC4w
Romet Pony (motorynka), MZ ETZ 250, Honda XL 125 Varadero, HONDA CBF 500+, Yamaha MT03 660 ccm + Triumph Tiger Sport 660
maćko
Miłośnik

Motocykl: MT 03 + TTS 660

Postprzez adamlca » So lis 09, 2024 11:48 am

Jako ze zaliczkowalem Transalpa obnizam cene CBFy do wygasniecia ogloszenia(2tyg).Pozniej czeka u kumpla na wsi do wiosny :smile:
http://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady ... GLciI.html
adamlca
Maniak

Postprzez -patrick- » Cz lis 14, 2024 1:58 pm

gratki!
cena za lytra dobra, zapewne niestety przebieg skutecznie odstrasza poszukiwaczy "okazji".
na wiosnę pójdzie ;)
-patrick-
Nightmare

Imię: Patryk
Motocykl: KTM 1290 SAT

Postprzez adamlca » Cz lis 14, 2024 5:36 pm

-patrick- napisał(a):gratki!
cena za lytra dobra, zapewne niestety przebieg skutecznie odstrasza poszukiwaczy "okazji".
na wiosnę pójdzie ;)

Pojdzie ale jak po niedzieli odbiore Trampka to w garazu 6x2.5m dla auta i dwoch moto ciasno :dusgust: stad i ta cena.
adamlca
Maniak

Postprzez adamlca » Cz lis 28, 2024 6:01 pm

adamlca
Maniak

Poprzednia strona

Powrót do Sprzedam