CBF 1000 weryfikacja

Tu weryfikujemy i oceniamy wystawione na sprzedaż motocykle.

Re: CBF 1000 weryfikacja

Postprzez adamlca » Pt wrz 13, 2024 9:05 am

Bo tak jest.Kiedys widzialem jak okoliczny chandlarz wypakowywal w ciezarowki ulozone pietrowo motocykle.Kupuje je w niemczech hurtem a potem pisze sie przy wszystkich to samo;super,bardzo dobre itd.Dochodzi do tego ze sprzety kupione w Polsce bywaja tansze niz te sprowadzane i...ludzie wierza xwacko
W sumie swoja jak stoi oddalbym w tej chwili za 12tys zl i poszedl po nowego Trampka lub NCka ale...kto mi kupi CBFe z przebiegiem 99tys km skoro u chandlarzy pelno takich z przebiegiem :biggrin: o polowe mniejszym.
Wazne cyferki a nie pelna polska dokumentacja.
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
adamlca
Maniak

Imię: adam
Motocykl: XL750 Transalp
W siodle: <100 kkm

Postprzez AndrzejJK » Pt wrz 13, 2024 10:22 am

adamlca napisał(a):Bo tak jest.Kiedys widzialem jak okoliczny chandlarz wypakowywal w ciezarowki ulozone pietrowo motocykle.Kupuje je w niemczech hurtem a potem pisze sie przy wszystkich to samo;super,bardzo dobre itd.Dochodzi do tego ze sprzety kupione w Polsce bywaja tansze niz te sprowadzane i...ludzie wierza xwacko
W sumie swoja jak stoi oddalbym w tej chwili za 12tys zl i poszedl po nowego Trampka lub NCka ale...kto mi kupi CBFe z przebiegiem 99tys km skoro u chandlarzy pelno takich z przebiegiem :biggrin: o polowe mniejszym.

Te manetki grzane bez handbarów moim zdaniem sensu nie mają. Mam taką konfigurację i jak jest mokro i zimno niewielka jest z tego korzyści. Z handbarami CBF wygląda jak ostatnie nieszczęście.
AndrzejJK
Miłośnik

Imię: Andrzej
Motocykl: CRF DCT, '16

Postprzez adamlca » Pt wrz 13, 2024 10:31 am

Maja maja.W wielu przypadkach.Nawet latem czasem temperatura zdarza sie w okolicach w 10-15st.Pomagaja.
adamlca
Maniak

Postprzez matek45 » Pt wrz 13, 2024 10:52 am

AndrzejJK napisał(a):
adamlca napisał(a):Bo tak jest.Kiedys widzialem jak okoliczny chandlarz wypakowywal w ciezarowki ulozone pietrowo motocykle.Kupuje je w niemczech hurtem a potem pisze sie przy wszystkich to samo;super,bardzo dobre itd.Dochodzi do tego ze sprzety kupione w Polsce bywaja tansze niz te sprowadzane i...ludzie wierza xwacko

Te manetki grzane bez handbarów moim zdaniem sensu nie mają. Mam taką konfigurację i jak jest mokro i zimno niewielka jest z tego korzyści. Z handbarami CBF wygląda jak ostatnie nieszczęście.

Ja mam w swojej CBF600 i baaardzo się przydają jak już temperatury są niższe. Owszem, palce trochę od zewnętrznej strony zimne, ale chociaż od wewnątrz ciepło i można dłużej wytrzymać.
matek45
Użytkownik

Imię: Mateusz
Motocykl: CBF 600 NA 2006

Postprzez AndrzejJK » Pt wrz 13, 2024 11:49 am

adamlca napisał(a):Maja maja.W wielu przypadkach.Nawet latem czasem temperatura zdarza sie w okolicach w 10-15st.Pomagaja.

Zmarzluch xdrinks
AndrzejJK
Miłośnik

Imię: Andrzej
Motocykl: CRF DCT, '16

Postprzez adamlca » Pt wrz 13, 2024 11:54 am

Teraz byle chinol za 30kola ma i handbary i grzane manetki i grzane dupsko...to ostatnie nawet w V2 czyli ogrzewanie podwojne :biggrin:
adamlca
Maniak

Postprzez matek45 » Cz paź 03, 2024 12:19 pm

Dzień dobry, cześć i czołem.
Natrafiłem na dwie fajne sztuki. Pierwsza to mój faworyt, chociaż przebieg niemały.
1. https://www.olx.pl/d/oferta/honda-cbf10 ... 0Rqr6.html
Ogólnie obecny właściciel kupił motocykl w 2020 roku z przebiegiem 30k km od kogoś z Elbląga. Serwisował w ASO w Warszawie. Wymienione przy 82k km: napęd, akumulator, alternator. Opony: 2021/2020. W komplecie 3xkufry, deflektor i orurowanie. VIN: ZDCSC64B0AF004017
Przebieg przy tych maszynach to raczej coś, czym raczej nie ma co się przejmować, nie?

a. Zarejestrowany na obecnego właściciela w czerwcu 2020 roku.
b. Październik 2020 (przebieg 51k km):
- łożysko główki ramy
- reg. zaworów
- łożyska w kołach
c. Październik 2021 (przebieg 62k km):
- wymiana oleju i filtra
d. Maj 2022 (przebieg 74k km):
- wymiana oleju i filtra
e. Kwiecień 2023 (przebieg 86k km):
- wymiana olej i filtra
- wymiana świec

Wymiana alternatora, cewki zapłonowej również w ASO, ok 2022 roku (ponoć są faktury, ale trzeba poszukać), filtr powietrza, akumulator i opony "we własnym zakresie".

2. https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... GMkUs.html
Od 9 lat u obecnego właściciela, nie pamięta skąd poprzedni właściciel mógł sprowadzić. Aktualnie najechane 55.6k km.
Tutaj napęd, opony, serwis - 2023 (przy 49k km). W komplecie 3xkufry, grzanie manetek, gmole. Serwisowany na bierząco , VIN: ZDCSC64A0AF000119.
Z mankamentów to lekka obcierka parkingowa i manetka do grzania sklejona taśmą izolacyjną (podobno plastik pękł i zrobiona izolacja przed wodą).

Na plus dla pierwszej sztuki, że mam do właściciela 10 km, a do drugiej sztuki aż 320km w jedną stronę, a dodatkowo cena bardziej korzystna. W przyszłym tygodniu pojadę pierwszą zobaczyć i nie ukrywam, że jestem bardzo "za".
Co sądzicie o tych sztukach?
Ostatnio edytowano Cz paź 03, 2024 12:51 pm przez matek45, łącznie edytowano 1 raz
matek45
Użytkownik

Postprzez adamlca » Cz paź 03, 2024 12:42 pm

matek45 napisał(a):Dzień dobry, cześć i czołem.
Natrafiłem na dwie fajne sztuki. Pierwsza to mój faworyt, chociaż przebieg niemały.
1. https://www.olx.pl/d/oferta/honda-cbf10 ... 0Rqr6.html
Ogólnie obecny właściciel kupił motocykl w 2020 roku z przebiegiem 30k km od kogoś z Elbląga. Serwisował w ASO w Warszawie. Wymienione przy 82k km: napęd, akumulator, alternator. Opony: 2021/2020. W komplecie 3xkufry, deflektor i orurowanie.
Przebieg przy tych maszynach to raczej coś, czym raczej nie ma co się przejmować, nie? Poprosiłem właściciela o przesłanie więcej zdjęć i dokładne daty seriwsów/przebiegi.

2. https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... GMkUs.html
Od 9 lat u obecnego właściciela, nie pamięta skąd poprzedni właściciel mógł sprowadzić. Aktualnie najechane 55.6k km.
Tutaj napęd, opony, serwis - 2023 (przy 49k km). W komplecie 3xkufry, grzanie manetek, gmole. Serwisowany na bierząco , VIN: ZDCSC64A0AF000119.
Z mankamentów to lekka obcierka parkingowa i manetka do grzania sklejona taśmą izolacyjną (podobno plastik pękł i zrobiona izolacja przed wodą).

Na plus dla pierwszej sztuki, że mam do właściciela 10 km, a do drugiej sztuki aż 320km w jedną stronę, a dodatkowo cena bardziej korzystna. W przyszłym tygodniu pojadę ją zobaczyć.
Co sądzicie o tych sztukach?

Od pierwszego wolaj wiecej dobrych zdjec.
Od obu pelnych danych do sprawdzenia motorow w Cepiku-w koncu obie sztuki od wielu lat w PL.Papiery mozna sprawdzic na odleglosc,
A jesli nie musi byc koniecznie CBFa a pozycja za kiera troche bardziej sportowa to rzuc okiem na to.Masz nie daleko;
www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta ... GGP3n.html
i
www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta ... Gxm9G.html

To chyba pewniejsze oferty od tego co proponujesz.
adamlca
Maniak

Postprzez matek45 » Cz paź 03, 2024 12:58 pm

Było coś zaraz po zakupie, przy ~30k km. Później nic. Na bieżąco serwisowany w ASO. Teraz to już się napaliłem :D
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
matek45
Użytkownik

Postprzez matek45 » Cz paź 03, 2024 1:01 pm

adamlca napisał(a):A jesli nie musi byc koniecznie CBFa a pozycja za kiera troche bardziej sportowa to rzuc okiem na to.Masz nie daleko;
http://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady ... GGP3n.html
i
http://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady ... Gxm9G.html

To chyba pewniejsze oferty od tego co proponujesz.

Dzięki za propozycje, jednak wolę bardziej wyprostowaną pozycję. "Sportowe" jakoś do mnie nie przemawiają.
matek45
Użytkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Weryfikacja ogłoszeń