Taka ciekawostka z innego forum.Chlop zrobil 100tys km GSem w 3 sezony;do 50tys km Bmw bylo bezawaryjne
Panowie strzeliło mi już prawie 100 tysięcy na gs 1250 więc poniższe zestawienie
Podsumowanie około 100,00 tysięcy
Odbiór styczeń 2020r - 5 lat gwarancji
Poza przeglądami serwisowymi usterki na koszt BMW:
- wymiana pompy tylnego hamulca zapowietrzał się tylni hamulec 50 tysięcy naprawa gwarancyjna
- uszczelniacz tylnej przekładni puścił około 70 tysięcy naprawa gwarancyjna
- Quickshifter się rozleciał 70 tysięcy naprawa gwarancyjna
- 73 tysięcy uszkodzona skrzynia biegów wymiana naprawa gwarancyjna
- zacięty zapieczony zawór exup a że zintegrowany z kolektorem to i kolektor do wymiany + tłumik wymiana naprawa gwarancyjna
- 90 tysięcy kłopoty z korkiem wlewu paliwa wymiana naprawa gwarancyjna
- 90 tysięcy gaśnie często silnik – błędy lewej przepustnicy czyszczenie naprawa gwarancyjna
- 99 tysięcy sporadycznie gaśnie silnik – wymiana czujnika stopki ( z uwagi że nie wczytały się inne błędy)
- 99 tysięcy zacięty zawór exup – czyszczenie zaworu. Serwisówka nie przewiduje takiej czynności ale że nie chcą wymieniać mi układu wydechowego to przewidzieli tę czynność. Zawór źle znoście jazdę w deszczu.
-99 tysięcy wymiana wału i odwodnienie obudowy naprawa gwarancyjna
Po za kosztami serwisu BMW
- wymiana uszczelek pod pokrywami zaworów 40 tysięcy pociły się na mój koszt
- eksploatacja opona tylna co 12tysięcy zmian przednia co 25-28 tysięcy -continentale
- klocki tył co 8-10 tysięcy przód co 25-30tysęcy
- spalanie 6-9l/100km
- tylna tarcza hamulcowa
- 70 tysięcy wymiana sprzęgła – spalone tarcze. Wymiana na mój koszt – ale uważam że się spaliły z uwagi na uszkodzoną skrzynię biegów
-70 tysięcy nowy akumulator
Zostało jeszcze dwa lata gwarancji

Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.