Samochody pokontraktowe gdzie szukać?

Dział poświęcony motocyklom innych marek.

Samochody pokontraktowe gdzie szukać?

Postprzez jjk » Cz lut 13, 2025 8:21 am

I czy Waszym zdaniem taki zakup to dobry pomysł? Przynajmniej w mojej sytuacji.

Zacząłem się nad tym zastanawiać bo znam pewną osobę, ktora pomimo tego, ze stać ją na zakup samochodu prosto z salonu (nawet marki premium) nie robi tego. Ale w sytuaci w której chce zmienić samochod wybiera 2-3 letnie auta poleasingowe. Z mniejszym przebiegiem i zwykle jeszcze na gwarancji. I nieco sprawdziłem temat i auta premium 2 letnie z przebiegiem ponizęj 50 tysięcy można dostać w cenie 40-30% niższej niż salonowe.

Oczywiśćie interesują mnie tutaj opcje w Polsce, zweryfikowane i bezwypadkowe.

Może ktoś jeszcze miał z tym doświadczenia?
jjk
Nowicjusz

Imię: Jan
Motocykl: Honda CRF250L
W siodle: 100-200 kkm

Re: Samochody pokontraktowe gdzie szukać?

Postprzez -patrick- » Cz lut 13, 2025 9:55 am

mój szef też tak kupuje swoje prywatne auta. - korzystał teraz z opcji Audi Select.

nigdy nie weryfikowałem ile faktycznie jest taniej. ale korzysta zawsze z ofert dealerów. wcześniej brał też Mercedesa z ich programu aut używanych
-patrick-
Nightmare

Imię: Patryk
Motocykl: KTM 1290 SAT
W siodle: <100 kkm

Re: Samochody pokontraktowe gdzie szukać?

Postprzez raphi » Cz lut 13, 2025 2:46 pm

Ja tak kupiłem swoje paseratti. Nowy salonowy 134000 (takie kiedyś były ceny) po 3 latach leasingu kupiłem w kolejny leasing za 65000. Przebieg 114000. Następny też tak kupię. Nie widzę powodu kupowania nowego i brandzlowania się z serwisami gwarancyjnymi i całym tym poklepywaniu po masce w ASO za 2-3k… Tak kupiłem Tygrysa w leasing nowego i chcąc (musząc) utrzymać gwarancję do serwisów dołożyłem kolejne 5k (a to może być jeszcze nie koniec). Wprawdzie mam już po gwarancji bo zrobiliśmy mapy ale do czerwca może się nie zepsuje ;)

Ale można tak wejść na minę też. Są tacy artyści którzy pałują służbówki na zimno i nie dbają w ogóle. Zapierdalają na pełnym gwizdku i generalnie używają auta zero-jedynkowo.
...ale co ja tam wiem.
raphi
Nightmare

Imię: Rafał
Motocykl: Tygrys i KRuszyna
W siodle: >300 kkm

Powrót do Inne marki